maandag 28 februari 2011

Wee Gallery - Art Cards for Baby's

Afgelopen weekend was ik op zoek naar een leuk kraamkadootje. Keuze genoeg zou je zo zeggen, maar toch vond ik het best lastig iets leuks te vinden. Ik wilde graag iets geven dat naast bruikbaar, mooi en leerzaam ook origineel zou zijn. Ik kwam na een tip op Twitter uit op de Art Cards for Baby's van Wee Gallery. Je bestelt ze in Engeland bij Wee Gallary of gewoon hier in Nederland.

zondag 27 februari 2011

Edelhert

Regenachtig weer buiten en wegrennende edelherten in de voortuin (nou ja, meer het veldje tegenover het huis), leverde vanochtend dit plaatje op (niet mijn beste foto, maar wel de moeite waard om te delen!):


Have a lovely day !

vrijdag 25 februari 2011

Maak je baby blij en de wereld een beetje beter

Is het niet leuke dat er steeds meer webshops bij komen die Fairtrade producten verkopen? 
Fair Baby (wat een lieve naam!) verkoopt, onder het motto “Maak je baby blij en de wereld een beetje beter”, kleertjes van vrouwencollectief Global Mamas in Ghana, houten speelgoed van voormalige bedelaars in Tanzania, slofjes van fairtrade viltwerkers in Mongolië, en nog veel meer. Je baby krijgt dus niet alleen een mooi, handgemaakt product, maar je helpt ook mensen in ontwikkelingslanden hun leven én dat van hun kinderen een beetje beter te maken. Wat een fijn gevoel!

donderdag 24 februari 2011

Bibelotte - Jacoline van de Meent

Via Twitter ben ik in contact gekomen Jacoline van de Meent van Bibelotte. Een inspirerende vrouw, moeder en rasondernemer.
Samen met mijn kleine dreumes ging ik afgelopen jaar in Ede een kijkje nemen bij het atelier van Bibelotte. Wat van buiten een saaie opslagloods lijkt, op een doorsnee industrieterrein, is van binnen zo ontzettend gezellig. Wat een inspirerende ruimte om te werken en wat een enthousiast team! Diverse kinderslaapkamers met vintage meubeltjes, super behangetjes en mooie kinderkamerkunst. En niet te vergeten het prachtige beddengoed en super accecoires van Bibelotte natuurlijk.
Heel stijlvol allemaal! Wat een leuk bedrijf zeg, hieronder het verhaal van Jacoline en Bibelotte.woensdag 23 februari 2011

Give Away Green Moon

Els Kardol, van Green Moon (lees haar verhaal hier) geeft aan een (1) van de lezers van Orange Farmhouse een kinderdeken Fair & Square (ter waarde van 70 euro) naar keuze weg van Studio Formo. De dekentjes zijn gemaakt van 100 % biologisch katoen en gekleurd met verf op waterbasis.Wil jij kans maken op een Studio Formo ledikant deken (ter waarde van 70 euro) bij Green Moon ?


dinsdag 22 februari 2011

Winnaar Give Away Kleine Sam


Hierbij de trekking van de winnaar!

Gehaakt babydekentje

(foto Ingrid)

Nieuwtje (mocht je het nog niet op Twitter hebben gelezen): 
Begin september krijgen we gezinsuitbreiding in huize Orange Farmhouse! Dus zou dit Wood & Wool babydekentje nu niet heel leuk staan in de nieuwe babykamer? 

Have a lovely day !

maandag 21 februari 2011

Orla Kiely

Afgelopen week las ik in een van de bladen een artikel over de ontwerpster Orla Kiely.
Orla Kiely is bij het grote publiek bekend geworden door haar retro patronen en kleurgebruik. Ik kende een deel van haar ontwerpen wel, maar wist eerlijk gezegd niet wie de vrouw was achter het merk. Bijzonder leuk dat nu eens te lezen. Op haar website kun je zien dat het Orla Kiely imperium immens groot is. Wist jij dat er o.a. prachtige jurken, tassen, brillen, parfum en notitieboeken van te koop zijn? Ik niet. Wat gebruikten ze eigenlijk mooie kleurcombinaties in de jaren 60.De stationary lijn van Orla Kiely is binnenkort ook te koop via webshop PapierMier.


Have a lovely day !

zaterdag 19 februari 2011

Jaszakschatten - Marli Anne

Afgelopen week schreef ik al over het project jaszakschatten en deed ik de belofte gauw eens onze jaszakken te legen. Gisteren was het zover. Bekijk het hier op jaszakschatten.

Have a lovely day !

vrijdag 18 februari 2011

Green Moon - Els KardolWebwinkel Green Moon richt zich helemaal op duurzaam huistextiel. Van de unieke producten van Nederlandse ontwerpers, zoals de Lappionnen van Maartje van den Noort tot de biologische collectie van het Zweedse Himla. Van placemats en servetten tot het prachtige kinderbeddengoed van Studio Formo.
De drie eisen die Els aan producten stelt zijn: kwaliteit, mooi en duurzaam (duurzaamheid volgens Els: lokale producten, kwaliteit, respect voor mens en milieu en bewuste bedrijfsvoering.). Green Moon is de enige webshop in Nederland, misschien zelfs wel de enige in Europa, die zich hierop richt. Webshop eigenaar Els Kardol (tevens eigenaar kardol®) startte met Green Moon in oktober 2010.


donderdag 17 februari 2011

Donna Wilson

De borden van Donna Wilson kennen we natuurlijk allemaal al wel. Haar nieuwe collectie borden is ook weer echt om van te smullen! Haar inspirerende blog is trouwens ook de moeite waard.Have a lovely day !

woensdag 16 februari 2011

Knopen koekjes

Gisteren zag ik ze opeens weer opduiken bij Bybjor. Knoop koekjes. Ik had ze al eerder in een andere variant gezien en gelukkig ook opgeslagen. Als je net als mijn kleine dreumes verzot bent op knopen EN koekjes mogen deze leuke recepten natuurlijk niet ontbreken.

knopenkoekjes van Forty-six at Grace

knopenkoekjes van Martha Stewart

Knopenkoekjes van Bakerella

Have a lovely day !

dinsdag 15 februari 2011

Pinterest

Hebben jullie ook al zo'n zin in de lente? Afgelopen week kwamen hier de eerst krokussen en sneeuwklokjes al uit, de helleborussen staan in bloei, kortom de tuin begint weer echt tot leven te komen. Zelfs de zon laat zich zo nu en dan heel eventjes zien. Heerlijk!

Om helemaal in de stemming te komen, mogen er ook in huis best wel wat lentekleuren komen. Om daarvoor wat inspiratie op te doen kijk ik regelmatig op Pinterest, je vindt er de mooiste plaatjes en zo ontzettend veel inspiratie!Have a lovely day !

maandag 14 februari 2011

Functioneel en grappig

Is het niet bijzonder grappig als een gebruiksvoorwerp naast functioneel ook nog eens een glimlach op je gezicht tovert? De Mr en Ms Food Face borden deden dat eerder al. En deze keukenproducten doen dat voor mij ook allemaal. Functioneel, mooi en grappig.


Theekopjes met verborgen dieren van Ange-line Tetrault

Matroesjka's maatbekers (M-cups van Fred)Broodplank wolk
Have a lovely day !

vrijdag 11 februari 2011

Wensenlijstje Valentijnsdag


1. Bloemen van Beerlala
2. Koekje van eigen deeg HomemadeHappiness
3. DIY download valentijn op school
4. Bloemen van Jurianne Matter
5. Harten van Tsjilp
6. Hartprint Mengsel
7. Tweet Valentine Momantai
8. Lovely Wood signs by Ingrid
9. Eenvoud door leuke lunch

Have a lovely day !

donderdag 10 februari 2011

Jaszakschatten

Zitten jouw jaszakken ook altijd zo vol? Grote kans dat er een heuse jaszakschat in zit!
Het projectblog jaszakschatten verzamelt van over de hele wereld jaszakvondsten die liefkozend jaszakschatten worden genoemd.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd uitkijk naar een nieuwe blog. Het is zo vertederend te zien waar kinderen (maar ook volwassenen!) de schoonheid van inzien. En al die verzamelde schatten, van dode torren tot het allermooiste roze snoeppapiertje, van een verfrommeld treinkaartje naar Oma tot een iPhone , trots in hun zak stoppen om te bewaren.
Zelf heb ik mijn zakken nog steeds niet geleegd, maar dat ga ik de komende week zeker doen. En ik wil jullie vragen om het de komende tijd ook te doen. Dus leeg je zakken, toon je vondsten en word net als ik straks onderdeel van het project jaszakschatten. Ben benieuwd wie van jullie ik allemaal ga tegen komen de komende tijd en wat jullie jaszakschatten zijn. Doen jullie ook mee?

Jaszakschatten uit Denemarken

Jaszakschatten uit Finland

Jaszakschatten uit Japan

Jaszakschatten uit Nederland

Jaszakschatten uit Zwitserland

Jaszakschatten uit Belgie


TIP: Jaszakschatten is dus absoluut de moeite waard om toe te voegen aan je blog-favorieten! Doe mee!Have a lovely day !

woensdag 9 februari 2011

Sloppop

Heb je de nieuwe collectie van Sloppop al gezien? Wat een lieve, leuke, schattige, hebben-hebben jurkjes maakt Liesbeth Disbergen. Wow, en wat een inspirerende foto's zeg, helemaal leuk! Naast jurkjes, geweldige overslagrokjes en speldjes, heeft Sloppop ook een damescollectie.Have a lovely day !

dinsdag 8 februari 2011

Kindertrommel van blik

Er zijn van die dagen dat kleine dreumes haar eigen speelgoed niet aankijkt, maar ze natuurlijk wel wil spelen. Lastig. Op dat soort dagen probeer ik creatief te zijn in plaats van naar de winkel te rennen.
Van een oud conservenblik, een ballon (knip het uiteinde eraf) en een elastiekje maak je bijvoorbeeld zo een kindertrommel. Sushi stokjes om mee te trommelen, de blikken eventueel vullen met wat rijstkorrels voor een leuk effect en klaar ben je! Tada: nieuw speelgoed! Eenvoudig toch?
En nee... normaal zitten wij niet op de tafel hier in huize Orange Farmhouse, maar ja, dat stond zo leuk voor de foto...

Have a lovely day !

Voor jou geselecteerd

Related Posts with Thumbnails