dinsdag 31 augustus 2010

Inspiratie voor een duurzaam leven

Vanochtend ontdekte ik de webshop Fairygood. Stijlvolle handgemaakte woonaccessoires van kleine familiebedrijven en coorperaties uit ontwikkelingslanden. Producten met een verhaal dus.
Fairygood werd in 2008 opgericht door Elise Gaemers om zich op haar manier in te zetten voor een betere wereld. Ze koopt al haar produkten op basis van de principes van eerlijke handel, werkt met 100% groene stroom en groen aardgas, FSC gecertificeerd papier en maakt gebruik van gerecycled verzendmateriaal. Goed bezig die Elise!

Handgemaakte potloden uit Bangladesh (3,95 euro)


massief houten krukje met glasmozaiek uit Thailand (39,95 euro)


rustieke theepot Bangladesh (26,95 euro)


handgemaakte geurende zeepbloementjes uit Thailand (4,50 euro)

"Old McDonald" kussen uit Nepal (55 euro)

Acaciahuoten dienblad uit de Fillipijnen (29,95 euro)

shop groen en stijlvol (12,50 euro)

blokkenhuis uit Srilanka (21,95 euro)


Draag ook je steentje bij aan een duurzame ontwikkeling van onze aarde en shop hier.
Have a lovely day !

maandag 30 augustus 2010

Nachtlampje

Nu de dagen korter worden, de avonden langer en ons meisje groter, zijn we toe aan een nachtlampje . De babyfoon, met ingebouwd nachtlampje, heeft zijn dienst nu wel bewezen en gaat de deur uit. De speurtocht naar een nieuw nachtlampje is begonnen. Ik heb mijn oog laten vallen op een aantal fraaie exemplaren. Zo schattig en mooi, je zou er bijna niet van kunnen slapen toch? Welke zou jij kiezen?

Zzzoolight van Ramin Razani (ca. 56 euroUil van White Rabbit England (ca. 80 euro)Nachtlampje konijn (nog geen 7 euro)Nachtbeertje van Offi en Megasii (69 dollar)Tekkel ook van Offi (69 dollar)Have a lovely day !

zaterdag 28 augustus 2010

Bieq bij Bloesemkids

Herinner je je nog dat ik begin deze week over Bieq schreef? Nou goed nieuws. Bieq komt over een tijdje ook op Bloesemkids van Irene Hoofs met een momstory. Gefeliciteerd Angelique!Have a lovely day !

donderdag 26 augustus 2010

Tomatensoep gebaseerd op Keetsmakelijk

Je hebt nodig:
250 gr. cherry-trostomaten aan tak
750 gr. romatomaten
2 zoete puntpaprika's
2 rode uien
5 teentjes knoflook in de schil
peper en zout
bio tomatensap
1 el honing
1 el balsamico azijn
3 el (basilicum) olie
basilicum voor garnering
(het boek Keetsmakelijk ter inspiratie)

Hoe je het maakt:
Was de groenten en snij de tomaten, ui en paprika's.
Doe alles samen met de knoflook (met schil!) in een braadslee. 
Maak van olie, azijn en honing een dressing en schenk deze over de groeten.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Zet in het midden van een voorverwarmde oven.Op 180 graden in circa 45 min. bakken.

Uit de oven halen, knoflook uitpersen, takjes verwijderen, en alles in blender mixen, tomatensap toevoegen tot gewenste dikte is bereikt. Eventueel op vuur nog even verwarmen.


Garneren met basilicum; Eet Smakelijk!


Je koopt het boek hier:

Have a lovely day !

Potty training

Zou dit nu niet ontzettend grappig zijn in je woonkamer? Een beetje privacy voor de kleintjes kan soms geen kwaad. Ma Cacabane maakt zindelijkheidstraining gemakkelijker en leuker voor groot en klein. Zo'n volijk huisje waar je kind rustig op zijn of haar potje kan zitten. Daar zou je bijna zelf in gaan zitten. Toch?Kijk hier hoe het werkt. Ook hebben? Je koopt ze hier. (voor het eerst gespot via)


Have a lovely day !

woensdag 25 augustus 2010

Max Velthuijs

Gisteren was ik op zoek naar het ultieme bramenmuffin recept. Ik vond het niet maar maakte ze toch! Mmmm! Tijdens het zoeken vond ik in Het Haagse Kookboek (46ste druk) geen muffins of cupcakes. Die noemden ze destijds nog gewoon "kleine cakes" en maakte je als volgt: " Het cakedeeg in beboterde metalen vormpjes of in papieren caisses bakken. Baktijd 1/2 u. Naar verkiezing de bovenkant garneren."
 Eenvoudig toch? Wist je trouwens dat de kaft van Het Haagse Kookboek afwasbaar is en werd gemaakt door Max Velthuijs?Ik kende Max Velthuijs eerlijk gezegd alleen van zijn alter ego Kikker, maar na wat gegoogled te hebben vond ik een aantal oude boekkaften die toch wel herinneringen opriepen. Moet eerlijk toegeven dat zijn 'oude' werk me nog het meeste aanspreekt. Je koopt zijn boeken bijvoorbeeld hier.

Versjes die wij nooit vergeten

Boeken van Max Velthuijs koop je hier:


Have a lovely day !

dinsdag 24 augustus 2010

Nieuwsgierige koeien

Geen herten, everzwijnen of ander wild vandaag tijdens ons rondje met de honden. Alleen vrolijke  en nieuwsgierige koeien. Kijk... daar komt nu de melk vandaan.... en de biefstuk. Zijn ze niet leuk?
Have a lovely day !

Au

Afgelopen weekend viel onze kleine meid voor het eerst een van haar 8 tanden door haar lip. Huilen, brullen, bloeden, kortom zielig. Een koud washandje en kusje er op hielpen gelukkig. Maar een mooie pleister is voor de kleine ongelukjes vast ook erg welkom. Hierbij een selectie.

vrolijke aapjes via de tweelingwinkel (8,95 euro per 25)nijntje voor ieder pijntje (2,39 euro)

sterke man pleister (3,95 pond per doosje)

circuspleister (3,95 pond per doosje)

Bling Bling met Swarovski kristallen (6,95 per 3)


Bloemetje er op (4,50 euro per 24)

Have a lovely day !

maandag 23 augustus 2010

Bieq

Afgelopen week kreeg ik op een van mijn blogjes een reactie van Angelique Roelofsen. Of ik Bieq al kende? Ja, eerlijk gezegd wel, het was er alleen nog niet van gekomen om er iets over te schrijven. Ik lees veel tijdschriften, waaronder Linda en Kek Mama, waar ik Bieq al eens spotte. Maar ook in een van mijn favoriete webshops verkopen ze al sinds het begin het merk Bieq.

Angelique Roelofsen

Bieq is een Nederlands label dat een aantal jaren geleden is opgezet door Angelique Roelofsen. Zij maakt handgebreide babymutsjes, wantjes, vestjes, babydekentjes, enzovoort, die ze verkoopt via haar eigen webshop en wereldwijd op diverse andere plaatsen. Alle Bieq producten zijn ambachtelijk, met de hand gemaakt, heerlijk zacht, vorm vast en prikken absoluut niet, want ze zijn van 100 % merinowol. Alleen het beste dus voor onze kleintjes!


Angelique’s oma Riek leerde haar op jonge leeftijd, met veel liefde en engelengeduld het breien. Kasten vol wol werden omgetoverd in de mooiste creaties die ze voor eigen gebruik ontwierp en breide. Toen ze zelf moeder werd droegen haar kinderen haar zelfgebreide mutsjes en sjaaltjes. En zelfs nu haar kinderen groter zijn, zoon Seb is 11 en dochter Puck is 8 jaar, krijgen haar kids nog ieder jaar een nieuw ontworpen, uniek gebreide muts. Ze dragen het nog steeds met trots een veel plezier. Wat bijzonder! Angelique kreeg zoveel enthousiaste reacties op haar breisels, dat ze een aantal jaren geleden haar label Bieq startte.


Angelique ontwerpt al haar producten zelf en breit de producten samen met een aantal fanatieke Bieq-breisters volledig met de hand. Ze haalt haar inspiratie voor haar ontwerpen gewoon uit haar omgeving. Een gebouw, fraai afgewerkt kledingstuk of de vorm van een tak in het bos kan zomaar het begin zijn van een nieuwe lijn Bieq mutsjes.


Anno 2010 krijgen oude ambachten gelukkig weer steeds vaker de erkenning en waardering die zij verdienen. Zeg nu zelf, wat is er mooier dan een handgebreid kledingstuk voor je kind? Of een gebreid dekentje dat je generatie op generatie doorgeeft? Of je nu gaat voor Siep, Mia, Otto, Coos, Piet of Fien ... alles is met even veel zorg en liefde gebreid. Je koopt ze hier


Bieq kun je volgen op facebook en twitter.
Angelique werkte mee aan een inspiratieboek van vrouwelijke ondernemers dat op 13 september uitkomt.
Dank je wel Angelique voor de mooie foto’s en het beantwoorden van mijn vragen!


Have a lovely day !

Op stap in het bos

Dagelijks gaat ze met me, in de buggy, mee het bos in. En afgelopen weekend, aan de hand van papa, op zilveren schoentjes, zette onze kleine meid voorzichtig haar eerste stapjes in ons bos.

Have a lovely day !

zondag 22 augustus 2010

Houses - Huizen

As a former real estate agent houses are still on top of my mind, even now as a stay at home mom. They only changed a little bit, my houses. Bricks became paper and clients became kids.

Als voormalig makelaar en taxateur zullen huizen altijd wel een beetje in mijn gedachten blijven vrees ik, zelfs nu ik een thuisblijfmoeder ben. Ze zijn alleen wel een klein beetje veranderd, mijn huizen. Stenen werden papier en klanten werden kinderen.Opbergdozen Dutch Canel Boxes van Daaak (19,95 euro per 3)


(Poppen) Speelhuis van Kidsonroof (14,90 euro)
afmeting 46*23*36

(Kinder) Speelhuis van Daaak (36 euro)
afmeting 120*74*86Boerderij van Boris Schimanski voor Calafant (ca. 15 euro)


Have a lovely day !

Voor jou geselecteerd

Related Posts with Thumbnails