maandag 31 mei 2010

Een huis vol

Alle vogelhuisjes in onze tuin zijn bezet. Er huizen mussen, zwaluwen en koolmezen in de verschillende huisjes. Vanochtend zag ik dat een van de huisjes bijna uit zijn voegen barst, zoveel mezen huizen er in. Ik heb er even bij gestaan en geprobeerd wat uitvliegende vogeltjes te fotograferen, maar was vaak te laat. Ik heb er zeker 8 uit zien vliegen!


donderdag 27 mei 2010

Paars, groen en geelAl sinds de verhuizing zo'n drie maanden geleden hangt er een simpel peertje in de woonkamer. Saai!
Gelukkig vonden we in Kopenhagen afgelopen week drie prachtige exemplaren die ons peertje gaan vervangen. De bijzonder eenvoudige maar oh zo mooie lamp E27 van Muuto. De scandinavische designer Mattias Stahlmom zegt er zelf dit over: "The simplicity of the naked bulb is hard to compete with. It stands for something that feels romantic and contemporary at the same time. E27 departs from the essence of a lamp - the socket - creating a simple yet strong object that celebrates the potential beauty in simplicity."


We vonden de lampen in een klein designwinkeltje in een zijstraatje van de hoofdwinkelstraat. Ik hoop dat we ze dit weekend op hangen.woensdag 26 mei 2010

Toerist

Natuurlijk bezochten we naast Stroget, Europa's langste winkelstraat, ook een paar klassieke Deense toeristenplekken.

het schilderachtige Nyhavn

het slot Amalienborg


Tivoli

Op de website visitdenmark is nog veel meer te vinden wat je in en om Kopenhagen kunt doen. Wij beperkten ons vooral tot shoppen en lunchen :-)

dinsdag 25 mei 2010

A bird that is okay not to feed

Weer een favoriet merk erbij... Ferm Living.
Ik kende ze al van de kinderspullen, maar bij het winkelcentrum Illum in hartje Kopenhagen ontdekte ik dat ze ook prachtige lifestyle artikelen hebben. Online te bestellen in de eigen webshop, maar ook bij diverse Nederlandse webwinkels kom je dit merk regelmatig tegen.
Oh ja en vergeet ook niet even een kijkje te nemen op het blog, zeker de moeite waard!

Illum in Kopenhagen

maandag 24 mei 2010

Schommelstoel


De hangstoel van Bloomingville waar ik eerder mijn oog op liet vallen, vond ik helaas niet in Denemarken. Maar gelukkig vond ik wel een goed alternatief. Niet voor volwassenen maar wel voor kids. En oh zo mooi!
Toen ik hem zag hangen bij Frydendahl in de Store Rgnegade in Kopenhagen, was ik opslag verliefd.
Ik had hem nog niet gekocht, maar zag hem stiekem al wel hangen in onze boom thuis. Waar het kleine meisje er dan vrolijk ik zou schommelen. De aardige verkoper gaf me korting omdat het de laatste was en vertelde dat het stoeltje handgemaakt was in Mexico.
Eenmaal thuis was het prachtig weer en werd het kleine meisje helemaal happy van haar schommelstoel.(Kleding LittleLabel en Kidz-Art, hoedje H&M)

zaterdag 22 mei 2010

vrijdag 21 mei 2010

Magazine

Heerlijk vind ik het. Om te bladeren in de nieuwste woon-, kinder- en lifestyletijdschriften. Ik kan daar echt van genieten. Even een moment voor mezelf, wegdromen naar al dat moois. Ik heb er hele stapels van. En sinds kort heb ik er nog een nieuwe hobby bij. De online tijdschriften, ik ben nog zoekende dus tips zijn altijd welkom, maar deze vind ik bijvoorbeeld al erg leuk.

donderdag 20 mei 2010

Voor iedere dag

Voor een regenachtige middag lijkt me dit wel een gezellige activiteit. Heel erg simpel en toch een leuke bezigheid lijkt me. Gauw even wat pollepels en wat verf inslaan en aan de slag! Ik vond ze hier.dinsdag 18 mei 2010

Jaar van het zwijn

Vandaag ontdekte ik dat 2010 het jaar van het zwijn is. Nu heb ik daar nooit zoveel mee gehad, maar sinds we ze bijna dagelijks tegenkomen in het bos vind ik het toch wel een mooi beest.
Het eerste zwijn dat ik zag, zo'n maand geleden, vond ik vooral eng en groot. Nu ik ze al veel vaker, en zelfs van veel dichterbij, heb gezien, vind ik ze vooral interessant. En de mooie gestreepte biggetjes (frislingen) zijn ronduit schattig. Mijn camera kan niet zo heel ver inzoomen, maar hieronder een kleine indruk van wat we dagelijks zien.


Meer info over het Jaar van het zwijn: zoogdiervereniging

maandag 17 mei 2010

Hert - Vos - Das

Ik heb het al eerder gezegd. Sinds we in het bos wonen is mijn interesse in dieren en natuur sterk toegenomen. De prachtige prints van Wee Gallery staan dan ook hoog op mijn verlanglijstje.
Het familiebedrijf van Surya en Dave Pinto is ontstaan na de geboorte van hun kinderen. Ze ontdekte, net als veel ouders, dat baby's vanaf zo'n 20-30 cm afstand sterk contrasterende afbeeldingen kunnen zien. Ze tekende zwarte dieren met repeterende vormen op een witte achtergrond en Wee Gallery was een feit.
De oorspronkelijke kijkkaarten waar het bedrijf mee begon, werden later uitgebreid met muurstickers, postkaarten en deze prachtige Art prints.
Je besteld al dit moois snel een eenvoudig online, in Engeland bij Wee Gallary, of gewoon hier in Nederland.zaterdag 15 mei 2010

Dingen die ik leuk vond deze week


De handgemaakte ijsjes van het New Yorkse Pop-bar
De memoblaadjes van Lollipop
Het vele moois van Cocoon CoutureDe prachtige blokken van Uncle Goose

vrijdag 14 mei 2010

Mooi

Mijn dochters houten blokken van Uncle Goose zijn binnen! Wat een mooie ABC blokken zeg. Erg educatief met cijfers, letters en afbeeldingen. Super mooi door het fraaie houtsnijwerk. Vrolijk door de primaire kleuren. Veilig door de kindvriendelijke inkt die gebruikt is. Maar bovenal heel erg mooi. Ik heb zo'n hekel aan al dat plastic speelgoed van tegenwoordig, dat ik er een sport van heb gemaakt om mooi speelgoed te vinden voor mijn dochter. Fijn voor mijn dochter, want ze kan er heerlijk mee spelen, maar ook fijn voor mij, want dit misstaat in geen enkele woonkamer. Zeg nou zelf.Voorlopig bewaar ik ze nog in een oude zak van de aanmaakhoutjes, totdat ik een toepasselijk stofje heb gevonden voor een opbergzakje.

Voor jou geselecteerd

Related Posts with Thumbnails