vrijdag 30 april 2010

Alles oranje

Fijne koninginnedag !

donderdag 29 april 2010

Groot verschil


Al na een week of twee zie je grote verschillen in mijn kleine moestuin. Waarschijnlijk heb ik een en ander te dicht op elkaar staan, maar dat zie we nog wel. Leuk is het in ieder geval! Een week of 6 het planten kan ik oogsten, nog 4 weken geduld dus.

Van Modeste Herwig kocht ik het boek "de familie moestuin". Toen ik haar op internet opzocht, bleek ze een hele reeks boeken geschreven te hebben. Waarschijnlijk staan er straks nog meer boeken van haar hand in de kast. Het boek van Andi Clevely "Eten uit eigen tuin" geeft met moestuinplanner en recepten voldoende inspiratie om nog even door te tuinieren. Ik kocht het voordat we hier kwamen wonen en alleen de wens bestond een moestuin aan te leggen. Per maand staan er tips in wat je kunt en moet doen in je moestuin, met bijbehorende recepten.

 

Deze boeken staan ook in mijn kast, je koopt ze hier:
woensdag 28 april 2010

Aapje

Al een tijdje terug werd ik helemaal verliefd op alles wat Deens is. Recent kreeg ik van een van mijn favoriete Deense winkels een uitnodiging voor de uitverkoop. Leuk! Jammer genoeg gold het niet voor de webwinkel en om nu alleen voor een uitverkoop naar een winkel te gaan waar ik niet eerder was vond ik iets te ver gaan. Dus een van de dingen die ik straks in Kopenhagen wil doen, is een bezoekje brengen aan de shop van Hay. Vooralsnog blijf ik me nog even vergapen aan al dat prachtigs in de webshop.

Deze aapjeshangers vind ik helemaal super, een beetje te jongensachtig voor mijn meisje, dus wellicht een leuk kadootje voor het nieuwe neefje....

dinsdag 27 april 2010

Indianen franjes

In een klein Frans dorpje in de buurt van ons vaste vakantieadres heb ik het merk Poudre de Perlimpinpin ontdekt. Ik kocht er een schattig rood jurkje met oranje en bruine Indianen franjes dat steeds maar te groot bleek terwijl de maat aangaf 9-12 maanden. Nu mijn dochter inmiddels ruim 13 maanden is kan ze het eindelijk aan. En het staat haar prachtig...


Sinds een week kruipt ze er lustig op los en geniet ze vol op van haar uren zonder spreidbroek. Heerlijk om zo'n vrolijke dreumes rond te zien kruipen.  In Nederland moet je naar Amsterdam of naar de bijbehorende webwinkel BillieBoo om het merk te kunnen kopen. 

maandag 26 april 2010

Hangplek


Afgelopen weekend was het heerlijk weer. En hoewel wel volop zitplekken hebben om in of uit de zon te zitten heb ik nog een leuke stoel op mijn verlanglijstje staan. De hangstoel van het Deense merk Bloomingville.Als we over een tijdje in Denemarken zijn zal ik eens kijken of ik hem niet ergens op de kop kan tikken.
Ik zag hem voor het eerst op de website van Susan en Nicole. Hun woonassecoires en lifestyle webwinkel Deens verkoopt, zoals de naam wellicht al aangeeft, vooral items waarvan de 'roots' in Denemarken liggen. Dus mocht je de komende tijd niet een city-trip in Kopenhagen doen, dan is deze website zeker een web-tripje waard.

zaterdag 24 april 2010

Dingen die ik leuk vond deze week


Het uitruimen van de laatste dozen Delicious.Het lenteweer Theedoeken en ander moois van BookhouDe creativiteit van Oplage1


De formidabele eenvoud van Jellybeans

vrijdag 23 april 2010

Vakantiehuis


Regelmatig als er weer een groepje fietsers voorbij ons huis komt hoor ik ze zeggen "...leuk huis, zal wel een vakantiewoning zijn..." . Kijk dat vinden wij nu ook, 365 dagen per jaar (!) wonen wij op vakantie. Heerlijk!
De simpele, maar oh zo mooie, tekeningen van Angela Vandenboogaard van Jellybeans vind ik prachtig en doen me vaak denken aan ons eigen huis in het bos.

donderdag 22 april 2010

Bambi

Vorig jaar al ontdekte ik de leuke tassen en jurkjes van Oplage1, en afgelopen week kwam ik haar opeens weer tegen. De naam zegt eigenlijk al genoeg. Oplage 1, unieke exemplaren dus, want er wordt er maar eentje van gemaakt. Van oude tenten, postzakken, gedragen kleding en vintage stoffen worden prachtige en originele tassen, maar ook jurkjes gemaakt. Vaak met een grappig detail, zoals knuffelbeesten. Ik kocht de bambitas. Hij is nog een beetje groot voor het kleine meisje maar.... op ons oude kinderdagverblijf en uit logeren heeft hij al de show gestolen. Want oh, wat is hij leuk!


Zelf zegt Wilma dit over haar werk: "Oplage 1 heeft 2 handen. Da's niet veel. Oplage 1 heeft oneindig veel ideeen, dat is wel weer wat pittig. Om een beetje door die ideeen heen te komen wordt er van iedere tas maar een gemakt. Eigenlijk is er dus ook geen sprake van "produktie". Iedere tas is uniek. Wat je ziet, dat is wat het is. Niet meer en niet minder. Iedere tas is weer een feestje." En dat is het zeker.

woensdag 21 april 2010

Educatieve kunstIk had er al eerder over willen schrijven maar om de een of andere reden kwam het er niet eerder van.
Eerder deze maand ontdekte ik de blog van Arounna Khounnoraj. Ze heeft een shop in Toronto en natuurlijk een webwinkel waar ik het houten Alfabet kocht. In eerste instantie voor op de kinderkamer, maar hij blijkt zo mooi te zijn dat hij later een plekje gaat krijgen bij de boekenkast beneden in de woonkamer. Een bijzonder mooi en educatief stukje kunst.

Oh ja, mooie theedoeken maken ze ook zelf. Zo wordt zelfs de afwas leuk!

dinsdag 20 april 2010

Simpelweg genieten

Oh wat kan ik genieten van het mooie weer. De hele tuin bloeit op! Onze prachtige kastanjeboom staat volop in de knop.


De violen hangen vrolijk aan de gepotdekselde wand van de garage


Het uitzicht blijft prachtig
En bloemen waarvan in de naam nog niet weet komen uit....


maandag 19 april 2010

Wat eten we vandaag

Eindelijk heb ik de laatste dozen uitgepakt van onze verhuizing eind februari. Die van de keuken dan. De rest staat nog gewoon in de garage... of het kippenhok...of in het bakhuis.
Mijn oude Delicious. tijdschriften kregen een plaatsje in de door Pim op maat gemaakte kast. Mooi!


En ook nog tulpen uit eigen tuin... heerlijk de lente is echt begonnen!

vrijdag 16 april 2010

Keep Calm....

Op zoek naar leuke afbeeldingen met cupcakes kwam ik op de site terecht van Keep Calm Gallery.
Posters en theedoeken met leuke prints of teksten. Daar wordt je vrolijk van.

donderdag 15 april 2010

Moestuintje

Al vanaf het moment dat ik wist dat we naar The Orange Farmhouse zouden verhuizen nam ik me voor een moestuin aan te leggen. Hij is er nog niet, mijn moestuin, maar om alvast een klein beetje in de stemming te komen begon ik afgelopen week met deze kleine varianten. Een vierkante meter sla en twee potten overheerlijke aardbeien. De kruiden of cherrytomaten voor in mijn mobiele kruidentuin staan overigens ook nog op het verlanglijstje.


Verder (dag-)droomde ik stiekem alvast van (het maken van) de allerschattigste  vogelverschrikker voor in de echte grote moestuin straks.


Ik zag vorig jaar tijdens de tuindagen van Landgoed Vollenhoven ook al een geweldig exemplaar, inspiratie genoeg dus om er straks ook echt eentje zelf te gaan maken. 


woensdag 14 april 2010

Klein maar fijn

Vandaag ontdekt, zo ontzettend schattig, leuk om samen te maken (of te kopen als je geen tijd hebt):


maandag 12 april 2010

The Small Print in Real Life


De kunstwerkjes die ik eerder bestelde bij Mitchell and Dent kregen eindelijk hun welverdiende plek op de kinderkamer. De Ribba fotolijstjes kocht ik bij Ikea en in plaats van een passe partout gebruikte ik verschillende stofjes als achtergrond. Waaronder een schattig rood gebloemd stofje van Laura Ashley dat ruim 30 jaar geleden ook op mijn eigen babykamer hing. Ik verwacht dat ze het niet meer verkopen, gelukkig heeft mijn moeder het al die tijd voor me bewaard. De mini schilderijtjes van Gonnie werden gemaakt door mijn moeder. De beer kocht ik op vakantie in Frankrijk en is van het Franse merk Jardin d'Ulysse.

Voor jou geselecteerd

Related Posts with Thumbnails