woensdag 31 maart 2010

Klein nadeeltje

Vandaag herontdekte ik de Ikea. Die kun je volgens mij steeds opnieuw herontdekken, want behalve de oude collectie zijn er toch ook steeds weer nieuwe kleuren en dingen te koop. Ikea wordt dus echt steeds leuker. Ik zag bijvoorbeeld dit leuke hobbeleland. Leuk! Wij zijn al voorzien, we hebben namelijk al een hobbelpaard.

Leuke winkel hoor Ikea. Met maar een klein nadeeltje. Ik word er ongelooflijk hebberig van. Alles lijkt me praktisch, leuk voor later of gewoon leuk om nu te hebben. Op de een of andere manier kom je dus toch altijd thuis met te veel spullen (en minder geld, want zo ontzettend goedkoop als 'vroeger' is de Ikea niet meer...).

dinsdag 30 maart 2010

Lekker opscheppen

Iedere dag probeer ik een gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten die er aantrekkelijk uitziet voor mijn dochter. Ze is nu 1 en eet dus 'met de pot mee'. Wat zoveel inhoudt als dat ze geen potjes Nutricia meer eet, maar door mij bereid eten. Veel inspiratie daarvoor haal ik uit boeken als Opperdepop, Broodtrommelboek en Lekker opscheppen. Veel recepten en ideeen zijn voor wat oudere kids, maar met een eigen draai eraan kom ik een heel eind.

Ook het internet en blogs bieden natuurlijk heel erg veel inspiratie, ze vond ik hier deze schattige haasjes. Erg leuk voor Pasen of voor een verjaardag.

maandag 29 maart 2010

Jij en je kinderen

Ik zag in de vorige editie van Kinderen (Kinderen schrijft over alles wat jou als zwangere of als moeder bezighoudt. Zo vind je in ieder nummer van kinderen verhalen en ervaringen van andere moeders, informatie van deskundigen, leuke en handige modetips, recepten waar je kind van smult, inspirerende ideeën voor de baby- en kinderkamer en nog veel meer.) een leuk artikel staan met presentratrice Daphne Lammers. Ze vertelde onder andere "ik ben acuut de roze fase ingeschoten met de komst van mijn dochters". Wat herkenbaar! Mijn dochter is deze maand alweer 1 jaar geworden en als ik de foto's terug kijk dan is er hier toch ook verdacht veel roze te zien.

(foto1: 1e verjaardag met roze feestjurk van H&M en roze romper; foto2:mijn eerste verliefdheid op een stoel; foto3: impressie van de oude kamer met roze kussens; foto4: gordijnstof en stoel van Ikea, plaid van Zara en muurstickers Little Girl;)


De artikelen in Kinderen gaan meestal samen met een fotoshoot. Op een van die foto's zag ik me toch leuke blauwe suède laarzen staan! Te koop via Dolcis stond erbij.
Meteen de laptop erbij gepakt om een dichtstbijzijnde winkel te zoeken, blijken ze gewoon een webshop te hebben. Beter. De laarzen waren zelfs in de aanbieding. Nog beter. Helaas was mijn maat niet meer beschikbaar. Maar via een mail aan de uiterst vriendelijke klantenservice heb ik ze uiteindelijk toch nog online kunnen bestellen. In het bruin.... En een week later in het blauw. Super!

zondag 28 maart 2010

Het is Feest!

Ik begon de week met het uitpakken van de nieuwe vlag en wimpels die ik hier bestelde. Ons nieuwe huis heeft een vlaggenmast en daar hoort een mooie wimpel in vind ik, dus die hangt er nu zoals je kunt zien op de foto.


Ik verstuurde prachtige verjaardagkaarten van James Ellis Stevens naar mijn tweeling nichtjes van 3. Deze fantastisch leuke serie kaarten, die deels met de hand gemaakt zijn, heten Shakies. Ze zijn gevuld met confetti of glimmertjes die feestelijk schitteren als je de kaart schud. Een klein feestje om te krijgen.


Ik ontving eindelijk mijn bestelling uit Australië. Ik bestelde bij Mitchell and Dent uit The small Print serie de complete funny animal set voor op de slaapkamer van mijn dochter. Ze zeggen er zelf het volgende over: 'The Small Print' series is affordable art, designed for little nooks and light pockets. Mitchell & Dent work with artists to create small, limited edition pieces and once they're sold, they'll never be available again. Never. Ever. Not even if you ask nicely." Leuk vind ik dat.


Ze zijn wel een stuk kleiner dan ik had gedacht, maar wel bijzonder mooi! Volgende week maar even naar Ikea om passende lijstjes te halen. Ik ontdekte Mitchell and Dent bij Bloesem, waar ik direct verliefd werd op de het grappige artwork. Kan bijna niet wachten om ze straks ingelijst te zien!


Verder versierde ik het huis in 'pasen-style' en las ik mijn dochter het hoodfstuk Pasen voor uit het boekje van Ghislaine van Delden.

De auteur schrijft zelf dit over het boekje:
Oud & Nieuw, Pasen, Koninginnedag, Sinterklaas en Kerst, iedereen viert feest. Elk gezin kent zijn eigen tradities en rituelen, maar waarom is het eigenlijk feest en waar komen die rituelen vandaan? Wat is Goede Vrijdag bijvoorbeeld ook al weer en waarom hebben we eigenlijk twee paas-, pinkster- en kerstdagen? Met het schaamrood op de kaken kunnen de meeste mensen daar geen antwoord op geven.

In Het is feest! wordt het ontstaan van alle bekende feestdagen besproken. Eerst voor volwassenen en daarna voor kinderen (het pinksterverhaal wordt uitgelegd aan de hand van Superman en Mega Mindy bijvoorbeeld) zodat het tot ieders verbeelding spreekt. Met leuke tips en ideeën om invulling aan de feestdagen te geven, inspirerende foto’s, lekkere recepten en makkelijk te maken feestversieringen. Een heerlijk boek voor iedereen met kinderen om ruim voor de feestdagen in huis te hebben en het hele jaar door erbij te kunnen pakken.


Van de cover alleen al word ik vrolijk. Een echt aanrader voor mama's en papa's die de feestdagen (weer) op een rijtje willen krijgen. Met bijzonder leuke weetjes en ideetjes over de verschillende feestdagen.

Je koopt het boekje hier:

Voor jou geselecteerd

Related Posts with Thumbnails